Fotoboek - Oudheidkamer groep 3 en 4

Maandag 1 november bracht groep 3/4 een bezoek aan de oudheidkamer van Wolvega. In de ruimtes van de Oudheidkamer liggen de verhalen over vroeger voor het oprapen, je kunt ze haast horen rondzoemen: er valt zóveel te vertellen over al die spullen en over de mensen die ze gebruikten. Er is een schat aan alledaagse gebruiksvoorwerpen te zien, maar ook is er een winkel, een keuken, een woonkamer en een schoollokaal ingericht. Daar is de sfeer van het leven van vroeger goed te zien en te voelen. Na het bezoek aan de Oudheidkamer kwam verhalenvertelster Baukje Koolhaas in de klas om met de kinderen terug te halen wat ze ervaren hebben. Zij ging met de kinderen verder met het maken en vertellen van verhalen naar aanleiding van voorwerpen, plaatsen en personen in vroeger tijden. Wie, waar, wanneer … Wat gebeurt er? Wat is het hoogtepunt van het verhaal? Hoe loopt het af?